söndag 17 januari 2010

Beginners!



Jag skulle vilja säga att det nya året kunde ha startat bättre. Det gäller jobb, och det är som vanligt för lite. Jag har en sån otrolig arbetslust och känner just nu att jag skulle kunna jobba dag och natt om jag så bara hade ett jobb att gå till. Men nej, om man vill jobba så finns det inga jobb. Och vill du då göra något annat är du förmodligen beroende av pengar vilket man inte heller har eftersom man inte har något jobb. Man springer i ett hamsterhjul.
Jag vill inte låta för negativ här, men just nu känns det som min "jobb karriär" håller på att rasa samman. Men, eftersom jag inte är den som tålmodigt längre orkar stå och vänta på att den ska tejpas ihop igen, så har jag nu bestämt mig för att göra något annat.
Så nu tänkte jag börja plugga igen. Komvux, ja. Jag ska läsa några kurser som jag inte la ner allt för mycket kraft på under gymnasie tider. Och på så vis få någonting att göra på dagarna. Inkomsten var det gäller studier är ju inte super fet som de flesta vet. Men är man som jag så får man jorden att snurra ändå. Så det ska nog gå bra.

Även om det nya året inte har gett mig så mycket jobb så har det i alla fall gett oss en hel del snö, vilket jag tycker är underbart. Nu kan man, om man har ork och tid, bara ta med sig skidorna ut i naturen och ta några repor utför berget. Det är så här det ska vara på vintern. Kallt och mycket snö. Jag unnar verkligen Sverige detta. I alla fall vi som bor söder om Mora.

På tala om snö och skidåkning så hängde jag härom dagen med Ludde Andersson och Johan Larsson till Daretorp, som ligger strax utanför Tidaholm. För er okunniga kan man här finna Mycket snö och schysta offpist åk. Johan och Ludde hade gjort detta och tog med mig för att här göra ett reportage om friskidåkningens fria del.
Västgöta-Bladets reporter Pauline Daremark fotade och intervjuvade lite grann. Detta ledde till en större artikel i samma tidning. Kul! Alltid roligt att visa omgivningen vad man kan hitta på i skogen.
För cirka 2 år sedan skadade jag min rygg i en skid krasch uppe i Vemdalen, detta har efter många om och men läkt riktigt bra och jag kan nu för tiden åka både skidor och cykel utan problem. På grund av denna skada har jag mer eller mindre lagt skid och cykel åkningen på hyllan och de senaste åren tagit det ganska lugnt! men efter tisdagens skid friåkning fick jag en galen mer smak. Vecka 7 åker jag till Åre men jag hoppas på många fler galna åk både före och efter det.

Ska strax återgå till mitt arbete med en stol jag håller på med. Man får gärna lite för mycket fritid då arbets tillfällena tryter.

Ha en fortsatt bra kväll!

/